Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » ДЕЧИЈА ПИЈАЦА У АПАТИНУ: ОД ИГЛЕ ДО ЛОКОМОТИВЕ
ДЕЧИЈА ПИЈАЦА У АПАТИНУ: ОД ИГЛЕ ДО ЛОКОМОТИВЕ

ДЕЧИЈА ПИЈАЦА У АПАТИНУ: ОД ИГЛЕ ДО ЛОКОМОТИВЕ

У склопу дечије недеље у центру Апатина, на шеталишној зони, одржана је дечија пијаца на којој су се наши најмлађи суграђани нашли у улози трговаца а њихови старији другари, родитељи и многи пролазници у улози купаца. Сваке године ученици 3. и 4. разреда основне школе на своје “тезге” изнесу робу коју продају по конкурентним ценама, како и други трговци не би били угоржени, те да не би дошло до нелојалне конкуренције међу децом.

Понуда је била разноврсна од колача и кифлица домаће производње , гардеробе , играчака , па све до ордења и шлема које је неко поносно носио и заслужио у ратовима из прошлог века. Цене су као и претходне године биле разноврсне и свака роба нашла је свог купца, кифлице сте могли купити за само 25 динара, колаче за 30, лутке за 60, моћног ренџера за 90, а камион по цени од 200 динара.

Из разговора са децом сазнали смо да се на дечијој пијаци може добро зарадити, а зарађени новац паметно улужити у слаткише или албум са сличицама.

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top