Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » ГОШЋА ЕМИСИЈЕ “РЕЧИ, БОЈЕ И ЗВУЦИ” БИЛА ЈЕ БРАНКА ВЕЈИН
ГОШЋА ЕМИСИЈЕ “РЕЧИ, БОЈЕ И ЗВУЦИ” БИЛА ЈЕ БРАНКА ВЕЈИН

ГОШЋА ЕМИСИЈЕ “РЕЧИ, БОЈЕ И ЗВУЦИ” БИЛА ЈЕ БРАНКА ВЕЈИН

На Радио Дунаву, у емисији “Речи, боје и звуци” гостовала је Бранка Вејин, директор Народне библиотеке “Миодраг Борисављевић” из Апатина.

-Библиотека у Апатину је основана 1949. године са фондом од 3.000 јединица библиотечке грађе, а данас постоји преко 100.000 јединица. Сурепову награду, највећу награду у библиотекарству, добила је Савка Медић, тадашњи директор библиотеке, а сама библиотека је истоимену награду добила 1979. године. Име “Миодраг Борисављевић” библиотека је добила 2013. године по значајном писцу који је најбоља дела срварао на Лавачу – објаснила је Бранка Вејин.

Наша гошћа је поменула и књижевне и глумачке већери којима је популарисана књига и популарисано само читање.

-Гостовали су академици: Бранко Ћопић, Стеван Раичковић, Владета Јеротић, Ђуро Шушњић, Светозар Кољевић и Светлана Велмар Јанкович. Књижевне вечери су имали: Мика Антић, Душко Трифуновић, Јован Зивлак и Перо Зубац, песници као и прозни писци Раша Попов, Антоније Исаковић, Вида Огњеновић, амедју њима И добитницио НИНОВЕ награде: Владимир Пиштало, Ивана Димић, Милисав Савић И Горан Петровић. Угостили смо и глумце Мају Димитријевић и Ружицу Сокић као и хорове “Јосиф Маринковић” из Зрењанина и “Јуветус Кантат” из Сомбора. Своје вечери имали су и новинари Живадин Митровић, Мирјана Бобић Мојсиловић и Вања Булић, рекла нам је, не без поноса Бранка Вејин.

Она нам је рекла да у у Народној библиотеци “Миодраг Борисављевиић” одржана и бројна предавања у сарадњи са разнимк удружењима.

аутор: Душан Радивојевић

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top