ГКУД “ДУНАВ” ИЗ АПАТИНА ГОСТОВАО У БУГАРСКОЈ

APATIN KULTURA VESTI

Градско културно-уметничко друштво “Дунав” је било учесник интернационалног арт фестивала “Тафф” у Сунчевом брегу у Бугарској од 7. до 15. августа 2018. године.

У току боравка на Црном мору, ГКУД је имао два врло успешна наступа. Један у Старом граду Несебару у амфитеатру, а други у хотелу “Хепиленд” у Сунчевом брегу.

Према речима Немање Боројевића деца су пуна утисака после пута јер су неки по први пут били у дефилеу где су доживели фотографисање заинтересованих странаца, наступ на тако великој бини и пред много публике, видети море, упознати друге ансамбле који чувају своју традицију.

-Током боравка, деци је сваки моменат био испуњен, од сатнице кад устају, до оброка, одласка на плажу, пробе за наступ, посета, обилазака, а посебно су одушевљени аниматором који их је све време боравка забављао игрицама на плажи и у мору. – рекао је Немања Боројевић, уметнички руководилац ГКУД “Дунав”.

-Велико искуство за нас који смо водили децу и још једном смо доказали каква смо екипа и колико ми у ствари можемо као тим. Најбитније од свега да су деца презадовољна и да су родитељи срећни после свега. -изјавила је Јасмина Јарић.

-Највише од свега ми се свидео наступ у амфитеатру у Несебару, осецај који треба доживети. Мислим да смо достојанствено представили наш КУД, општину Апатин и наравно нашу Србију.- казала је једна од учесница Милана Басарић.

-Пуни утисака крећемо у нову сезону која стартује у септембру, очекује нас упис нових чланова и нека нова путовања. – додао је Горан Владетић, уметнички руководилац.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *