ВОЗИО АУТОМОБИЛ СА 4,25 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ

IZBOR IZ ŠTAMPE SRBIJA VESTI

Краљевачка полиција зауставила је возача старог 37 година који је возио аутомобил са чак 4,25 промила алкохола у крви.

Како јавља “Блиц”, саобраћајна полиција га је зауставила у недељу увече око 23:30 часова, приликом редовне контроле возила и возача.

“Када су проверили колико има алкохола у крви, нису могли да верују када је апарат показао чак 4,25 промила. Одмах су га привели у станицу. Одређено му је полицијско задржавање и након тога биће приведен код судије за прекршаје где ће му се судити за насилничку вожњу”, каже извор из полиције.

Ово није први пут да човек мортус пијан вози на српским друмовима. Почетком године сличан случај догодио се на магистралном путу Пожаревац-Петровац на Млави. Тада су припадници саобраћајне полиције зауставили су 35-огодишњака из петровачког села Манастирица, који је управљао “хондом” са чак 4,59 промила алкохола у крви.

Још се памти “рекордер” из Алексинца, који је управљао мотоциклом са 8,3 промила алкохола у крви. Он спада међу најпијаније возаче који је откривен у акцијама саобраћајне полиције у нишком крају. Поменути Алексинчанин је у септембру 2014. слетео мотоциклом са коловоза, а како је успео да преживи количину алкохола од 8,3 промила никоме није јасно ако се зна да је количина од четири промила већ потенцијално смртоносна за половину конзумената.

О коликој количина алкохола се ради довољно илуструје податак да 20 чашица жестоког пића попијених за мање од једног сата даје тај резултат који може бити фаталан.

Иначе, сваки трећи возач у Србији признао је да је за волан седао пијан. Према истраживању, највећи број пијаних возача је откривен у Нишу, Смедереву, Крушевцу, Зрењанину и Сремској Митровици.

извор: Блиц

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *