БЕСПЛАТНЕ АНАЛИЗЕ КРВИ ЗА ПЕНЗИОНЕРE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Уз подршку општине Апатин, која је била суорганизатор, медицинска фирма „Медлаб“, организовала је бесплатну анлизу крви за пензионере и социјално угрожене категорије становништва, у просторијама Удужења пензионера.
Председник општине Милан Шкрбић поздравио је присутне и нагласио да ће општина Апатин подржавати ове бесплатне акције које су у интересу најугроженијих категорија становништва.-Међу угроженима су свакако и пензионери те стога мислимо да им треба помоћи макар и на овај начин да провере своје здраствено стање-рекао је Шкрбић, најављујући даље акције оваквих превентивних прегледа.
Испред „Медлаба“ проф. др Милан Убавић, специјалиста клиничке патофизиологије, је истакао да су у акцији мерене најважније вредности у анлизи крви, шећер и липидни статус, односно добар и лош холестерол, од којих зависи опште стање организма. Он је такође најавио да ће у Апатину, као и другим градовима Војводине, „Медлаб“ сваке године спроводити ове акције.-Апатинцима желим поручити да смо прошле године имали једну акцију анализе крвне слике и да ћемо наставити са овим активностима у наредном периоду. Веома је такође важно да грађане упознамо са елементарним препознавањем шта се треба чинити кад се одлази код лекара и какве резултате и анализе крви доносимо ординирајућем лекару. Анализа крви је кључна за одређивање терапије али и пацијенти требају да знају када се прави анализа чега пре тога треба да се придржавају. Осим тога покушали смо свим заинтересованим да дамо одговор на њихова питања о општем здрављу, превентиви, потребној нези, исхрани, начину живота и слично- рекао је проф. др Милан Убавић. Он је такође упозорио пред сезону грипа да не треба на своју руку узимати лекове, посебно антибиотоке, и да се увек треба проверити да ли је прехлада вирусна или бактеријска, и да са са налазима крви ординирајући лекар опредељује шта је потребно за успешну терапију. Такође је оценио на основу искустава „Медлаба“ да су крајеви у Војводини где становништво има појачан физички рад а и генетску предиспозицију утврдити да су здравије средине везане за ове две компоненте.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *