АЊА ТУРАНСКИ – “ИАКО СЕ НЕ УСПЕ, ВАЖНО ЈЕ НЕ ОДУСТАТИ ОД ЛЕТА”

VESTI

У дванаестој емисији “Речи, боје и звуци” гошћа је била Ања Турански, млада уметница из Апатина. Она се врло успешно бавила поезијом, а сада је пише, како каже, само за себе.

-Као врло млада, за песму “Икар” сам добила награду у Источном Сарајеву. Том песмом сам желела да поручим да је важно гурати даље. Иако се не успе у нечему, важно је гурати даље и не одустати од лета. То је мој животни мото и данас, баш као што сам поручила и у песми “Икар” – каже Ања Турански.

Говорила ја Ања и о својој љубави према уметничкој фотографији.

-Где год да сам била, још као млада, никад нисам фотографисала себе него разне пејзаже. Сликала сам и улицу јер мнислим да је тамо најинтересантније. За дипломски рад сам имала серију фотографија “Отуђеност” . То је актуелно јер смо доста отуђени, често смо на интернету, на друштвеним мрежама. Сматрам да ће уметност променити свет – тврди Ања Турански.

Говорила је и о филму “Постојање” које је радила са једним колегом.

-У филму је, такође, актуелан мото: не треба одустати. Треба летети даље. Филм је приказан у Апатину, у Културном центру, а био је и на једном фестивалу у Београду. Осим што су моје фотографије на интернету, имала сам самосталне изложбе у Галерији Меандер као и у ресторану “Код Дурака” у Апатину – рекла нам је Ања.

Она је говорила и о путовањима.

-Била сам у Истанбулу, одушевљена сам и тамо сам много фотографисала. Волела бих да путујем у Париз и тамо нешто урадим јер тамо нисам била – рекла нам је на крају разговора Ања.

Емисију можете послушати на линку испод.

аутор: Душан Радивојевић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *