АПАТИНЦИ НА ТРКАМА ОД БОСНЕ, ПРЕКО МАЂАРСКЕ, ПА СВЕ ДО РУСИЈЕ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин и рекреативци из Општине Апатин у протеклих седам дана били су активни и успешни.

Апатинац Жељко Кончар који се налази на привременом раду у Русији, прошле недеље учествовао је на Првенству Русије у трци на 100 километара које је одржано у Сант Петерсбургу и освојио пето место у свеукупном пласману са резултатом 7 сати 36 минута и 33 секунде. Одличан резултат који је остварио 36- годишњи Апатинац бољи је од резултата овогодишњег првака Србије за више од 40 минута.

Прошле недеље мала група Апатинаца учествовала је на полумаратону у Будимпешти, Марија Бубало; Ненад Ђорђевић и Зоран Ракић успешно су савладали деоницу од 21,1 километара.

У Шапцу је одржан други Шабачки полумаратон на којем је учешће узео Зоран Радичанин који је освојио пето место у укупном пласману.

Протеклог викенда у Сарајеву је одржан међународни Сарајевски полумаратон, на којем су учествовали и успешно завршили дистанцу на 21,1 километара Предраг Вејин и Дарија Амановић.

Упоредо са учешћем на такмичењима у земљи и иностранству у току су финалне припреме за организацију 23. Апатинског Дунавског полумаратона, који се одржава 21.10.2018. године, и за који је до сада за трке на 21,1 и 10 километара пријављено 310 учесника из 8 земаља, у наредне две до три недеље очекује се повећање броја пријава.

Инфо и пријаве врше се преко званиног сајта трке: www.dunavskipolumaraton.com.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *