АПАТИНСКОМ ДОМУ ЗА СТАРЕ И ПЕНЗИОНЕРЕ ОД ПОКРАЈИНЕ 3.400.000 ДИНАРА

APATIN EKONOMIJA VESTI

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, уручио је у Новом Саду уговоре директорки Дома за старе и пензиоере Апатин, Слађани Шушњар, за подизање квалитета и стандардизацију услуга које се пружају корисницима на смештају. Дом из Апатина је остварио право на бесповратна средства на основу јавног конкурса.

Апатинска установа добила је укупно 3.400.000 динара, од чега је један део намењен реконструкцији и адаптацији купатила у Дому, док је други део средстава намењен пројекту увођења информацијоног система, а који се уводи у установе социјалне заштите на територији АП Војводине.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре у укупној вредности од 235 милиона динара, истакавши да је трајно опредељење и обавеза Покрајинске владе да створи одговарајуће услове за живот и рад у свакој од 27 установа социјалне заштите, чији је покрајина оснивач.

Он је нагласио да је улагање у област социјалне заштите један од приоритета Владе на чијем је челу, а то потврђује, како је навео, посебан секретаријат који је формиран приликом избора Покрајинске владе и готово удвостручена средства за ове намене..

– Затекли смо буџет од 400 милиона динара за потребе свих сегмената социјалне заштите, а ми данас располажемо са 726 милиона динара у 2018. години и то показује да интензивно и континуирано радимо на подизању стандарда у установама социјалне заштите“, нагласио је председник Мировић и најавио да ће се са овом врстом улагања наставити и наредних година.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић рекао је да су данас уручена 44 уговора представницима 22 установе социјалне заштите, те додао да је ресорни секретаријат бројним мерама и програмима, реализованим у протекле две године, знатно подигао ниво социјалне заштите на територији АП Војводине.

Осим улагања у Дом за старе и пензионере Апатин, када је у питању ЗБО, за реконструкцију, адаптацију и доградњу топле везе, лифта и застакљене терасе са санацијом крова у Геронтолошком центру „Сомбор“ издвојено је 36 милиона динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *