АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ БРОЈНИ И УСПЕШНИ НА АТЛЕТСКИМ ТАКМИЧЕЊИМА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин и Добро јутро Апатине у протекле две недеље били су активни и успешни.

Атлетски клуб Апатин богатији је за још две сениорске медаље на државним првенствима, пошто су сениорке Снежена Милошевић и Слађана Дечермић освојиле сребрну односно бронзану медаљу на Првенству Србије у ултрамаратаону на 6 сати које је одржано на Калемегдану, а на којем је технички делегат Атлетског савеза Србије био Горан Чегар. Након овог такмичења чланови Атлетског клуба Апатин на конту имају 5 сениорских медаља (Ђуро Борбељ на Првенству Србије у планинском трању и Александра Буркановић на 50 километара – златне, и бронзана Ђуро Борбељ на 10000 метара на стази).

Протеклог викенда млади атлетичари полазници бесплатне школе атлетике Атлетског клуба Апатин учствовали су на међународном митингу Нови Сад ОПЕН, на којем је учестововало преко 1000 младих атлетичара из Србије и региона. Освојено је 5 медаља (Милица Занзе и Милош Дрековић били су убедљиво први на 60 метара, сребрне медаље освојили су Милош Дрековић на 300 метара и Страхиња Сучевић на 40 метара и бронзана медаља коју је освојио Урош Мандић на 50 метара), док је медаља апатинским атлетичарима измакла у неколико категорија. Атлетски клуб Апатин на такмичењу је био међу бројнијима.

Протеклог викенда велики број чланова АК Апатин и групе Добро јутро Апатине учествовао је на међународном Зрењанинском полумаратону, где су остварени добри резултати и освојене су медаље у неколико категорија. Александра Буркановић освојила је друго место у женској конкуренцији на 7 километара, мушка штафета АК Апатин (Мирослав Пешић, Жива Вијоглавин и Филип Демић) у трци на 3х7 километара освојила је такође друго место, док је штафета Добро јутро Апатине (Марија Бубало, Александра Рапаић, Дејан Прибојан) освојила треће место. Зоран Радичанин освојио је прво место у старосној категорији.

Прошлог викенда чланице АК Апатин и групе Добро јутро Апатине учествовале су у великом броју на женској трци у Сомбору коју је организовао АРК Сомаратон, и где је победу однела чланица АК Апатин, Александра Буркановић.

У недељу 14.10.2018. године, сениори и сениорке АК Апатин наступиће на Првенству Србије у маратону, који ће се одржати у Новом Саду где ће наступити 6 такмичара, технички делегат Атетског савеза Србије на Првенству Србије биће Горан Чегар.

Одлуком Управног одбора Атлетског савеза Србије, Горан Чегар, координатор атлетских трка изван стадиона, од 01.октобра 2018. године постао је члан је такмичарске комисије Атлетског савеза Србије.

Упоредо са учешћем на такмичењима Апатински атлетичари промовишу на најбољи начин 23. Апатински Дунавски полумаратон, који се одржава у следећу недељу 21.10.2018. године, и за који је до сада за трке на 21,1 и 10 километара пријављено преко 650 такмичара и такмичарки из више земаља. Поред трка на 21,1 и 10 км, у сарадњи са Црвеним крстом Општине Апатин у оквиру манифестације одржаће се и трке за Срећније детињство. Пријаве се затварају у понедељак 15.10. Инфо и пријаве врше се преко званиног сајта трке: www.dunavskipolumaraton.com.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *