АПАТИНСКА ПИВАРА УРУЧИЛА УДРУЖЕЊУ “ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП” ПРЕКО МИЛИОН МЕТАЛНИХ ЧЕПОВА

DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Више од две тоне чепова сакупљених у наградној игри Јелен пива иде у хуманитарне сврхе

Апатинска пивара је након овогодишње наградне игре у којој су потрошачи сакупљали чепове Јелен пива, уручила Удружењу “Чеп за хендикеп” 1.050.000 металних чепова укупне тежине 2,1 тону. Од прикупљеног новца Удружење набавља ортопедска помагала за особе са инвалидитетом широм Србије, а од 2015. до данас на тај начин, прикупљено је више тона крунских и пластичних чепова.

„Верујем да потрошачи не размишљају о томе где завршавају пластични или метални чепови након извлачења наградних игара. У Апатинској пивари не бацамо ништа што може да иде на рециклажу. То је наше правило уз које желимо да до краја 2025. године постигнемо циљ да наша компанија не одвози отпад на депоније, већ на рециклажу. Све чепове из наградних игара коју организујемо већ годинама предајемо Удружењу „Чеп за хендикеп“ са којим имамо дугогодишњу сарадњу. На овај начин грађани учествују у наградној игри, али чине једно мало добро дело“, каже Слободанка Цуцић, менаџерка правних и корпоративних послова у Апатинској пивари.

Пивара већ годинама својом кампањом „Рециклирајте и Ви“ мења свест како јавности, тако и запослених о важности рециклаже. Осим што свакодневно разврставају отпад пре одлагања, запослени у пивари активно учествују и у кампањи „Чеп за хендикеп“, прикупљајући чепове на различитим музичким фестивалима, кафићима и продајним местима.

„Захваљујући оваквим активностима успели смо да подигнемо свест јавности о нашој акцији тако да данас чепове прикупља више од два милиона грађана и преко 620 компанија у циљу набавке преко потребних ортопедских помагала“, рекао је Зоран Мартинов председник Удружења „Чеп за хендикеп“ чији је сваки радни дан посвећен неуморном сакупљању чепова широм Србије и одношењу рециклерима.

„Када би свако домаћинство сачувало само по један чеп свакога дана, прикупило би се око 1,5 тона чепова дневно. Та количина би била довољна да се свакодневно набави најмање једно ортопедско помагало“, каже Мартинов.

Путем кампање „Рециклирајте и ви“, Апатинска пивара већ пуну деценију едукује јавност о значају рециклаже кроз интересантне и едукативне активности. Пивара ће и овог лета обилазећи летње музичке фестивале широм Србије подстицати пре свега младе људе да воде рачуна о правилном одлагању амбалажног отпада и на тај начин заштите животну средину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *